پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

بررسی میزان تحقق شعار «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع زدایی ها» در نیمه نخست سال

  • کد خبر: ۸۱۶۳۱
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
بررسی میزان تحقق شعار «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع زدایی ها» در نیمه نخست سال
حالا ۱۸۷ روز از آن موقع می‌گذرد و پس از بنر شدن این شعار بر درودیوار دستگاه‌ها و سربرگ شدن آن در نامه‌های سازمانی باید دید که در عمل چقدر سخنان مقام معظم رهبری محقق شده و در رفع موانع و پشتیبانی از تولید چه میزان قدم برداشته شده است.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ «تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها»؛ این نامی است که ۶ ماه قبل مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۰ انتخاب و اعلام کردند تا دستگاه‌ها و مردم، آن را ملاک عمل و فعالیت خود در سال جاری قرار دهند. رهبر معظم انقلاب حضرت آیت ا ... العظمی خامنه‌ای در سخنان خود در اولین روز سال به موضوع ضرورت رفع موانع تولید پرداختند و به نکاتی همچون واردات بی رویه، قاچاق کالا و رفع مقررات زائد اشاره کردند و فرمودند: موانع تولید بسیار بیشتر است که باید در صداوسیما تبیین و با کمک دستگاه‌ها و مردم رفع شود.

حالا ۱۸۷ روز از آن موقع می‌گذرد و پس از بنر شدن این شعار بر درودیوار دستگاه‌ها و سربرگ شدن آن در نامه‌های سازمانی باید دید که در عمل چقدر سخنان مقام معظم رهبری محقق شده و در رفع موانع و پشتیبانی از تولید چه میزان قدم برداشته شده است. اکنون در این گزارش قصد داریم از نگاه فعالان اقتصادی بخش خصوصی در خراسان رضوی به میزان تحقق این شعار در نیمه اول سال بپردازیم.

آن طور که فعالان این حوزه می‌گویند، عواملی ازجمله اوج گیری شیوع کرونا، قطعی برق و هم زمانی نیمه اول سال با پایان دولت دوازدهم و تغییر دولت ها، نگذاشته است که این شعار چندان به حقیقت بدل شود. البته به اذعان بیشتر آن ها، مسئولان استانی در حوزه اختیارات خود تلاش زیادی برای رفع این موانع کرده اند و با روی کار آمدن دولت سیزدهم امید است در ۱۷۸ روز پایانی سال بیش از قبل به این شعار جامه عمل پوشانده شود.

کیک اقتصادی ما کوچک شده است

استفاده حداکثری از ظرفیت موجود و توسعه، دو رویکردی است که برای تحقق شعار سال محل توجه فعالان اقتصادی در خراسان رضوی بوده است. این جمله را رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان به شهرآرا می‌گوید. علی اکبر لبافی درباره روند تحقق شعار «تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» با نگاه افزایش بهره وری، کاهش هزینه و فعالیت بنگاه‌ها با ظرفیت ۹۰ درصدی با هدف کاهش قیمت تمام شده و توانایی رفع نیاز داخل و ورود به بازار‌های خارجی می‌گوید: مشکلات زیرساختی ازجمله تامین برق موجب شد که در نیمه اول سال، بسیاری از کارخانه‌های تولیدی با حداقل ظرفیت خود فعالیت کنند. شیوع کرونا هم مزید بر علت شد تا در پایداری بنگاه‌های اقتصادی، استفاده از ظرفیت موجود و حفظ کسب وکار‌های مختلف، نتوانیم در نیمه اول سال موفق عمل کنیم.

او ادامه می‌دهد: در ایجاد ظرفیت‌های جدید نیز شاخصی نداشتیم که بتواند سرانه درآمدی مردم را افزایش دهد، تولید ناخالص داخلی را بهبود ببخشد و به طورکلی حجم سرمایه گذاری را زیاد کند. در نیمه اول سال، کیک اقتصادی ما کوچک‌تر شد و در پایداری مشاغل و نیروی کار با مشکلات جدی مواجه بودیم.

رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان درباره اقدامات این شورا برای تحقق بخشیدن به شعار سال اظهار می‌کند: در شورای گفتگو حدود ۱۰۰ مانع همراه با پیشنهاد‌های اصلاحی از دیدگاه تشکل‌های بخش خصوصی، تعاونی ها، اصناف و دستگاه‌های اجرایی دریافت کردیم که پس از بررسی‌های انجام شده از میان آن‌ها ۷۱ پیشنهاد با قابلیت طرح در جلسات شورا را استخراج کردیم و حدود ۵۰ درصد از این پیشنهاد‌ها را پیگیری کردیم و پیشنهاد‌های اصلاحی را به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط فرستادیم.

به گــفـته لبافی، پیـــگـــیری هــا در استان نتایج خوبی داشت؛ مثلا در حوزه موازی کاری در دستگاه‌های مختلف که هزینه ساز نیز بود، اتفاقات خوبی افتاده است یا در زمینه حمل ونقل خوراک دام، راه آهن این کار را قبول کرد که موجب کاهش هزینه‌ها به یک سوم می‌شود.

واردات کالا‌های مشابه داخلی ادامه دارد

علیرضا دربان ثانی، عضو هیئت مدیره کانون کارآفرینان خراسان رضوی است. او همچنین در حوزه تولید و صادرات کالا‌های مربوط به بهداشت دهان و دندان و همچنین تغذیه کودک فعالیت می‌کند. دربان ثانی به شهرآرا می‌گوید: اولویت تولید، فراهم بودن زیرساخت هاست، اما یکی از موانع مهم تولید در نیمه اول سال، قطع برق بود که باید درباره آن تدبیر به موقع و درستی انجام می‌گرفت که این یکی از موانع مهم تولید در نیمه اول سال بود.

او با گلایه از ثبت سفارش محصولات مشابه با وجود تولید باکیفیت داخلی محصولات مختلف، ادامه می‌دهد: توقع ما این است که وقتی کالای مشابهی در کشور ما درحال تولــــید اســت و سرمایه گذاران به وعده‌های مسئولان اعتماد کرده اند، نباید پس از گذشت چند سال از سرمایه گذاری که زمان به بار نشستن محصول است و با وجود مورد تایید بودن کیفیت محصول داخلی، شاهد ثبت سفارش و واردات کالای مشابه باشیم.

ایـــن فـــعــال اقتصادی با اشاره به تحولات امسال به دلیل تغییر دولت می‌افزاید: بخشی از توقعی که باید از بخش دولتی داشته باشیم، در داخل استان که اختیار آن را داشتند، تحقق یافت. اما برای رفع موانع در بخش کارگری و کارفرمایی نیاز به فرهنگ سازی داریم و همچنین سازمان فنی وحرفه‌ای می‌تواند در بخش پرورش افراد متخصص و فنی بیشتر ورود پیدا کند.

درگیری تولید با قوانین فرسوده ادامه دارد

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز می‌گوید: متاسفانه در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با سال قبل، شاهد افزایش تولید نبودیم و در این مدت اتفاق خاصی برای رفع موانع تولید رخ نداده است.

حسن حسینی با انتقاد از اینکه در سال مانع زدایی، موانع ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر شده است، می‌افزاید: علت این است که قوانین مناسبی برای رفع موانع تولید نداریم و از قوانین موجود نیز به درستی استفاده نمی‌کنیم. نظام اداری ما فرسوده است و باید به سرعت بازپروری شود.
به گفته او در این مدت علاوه بر موضوع کرونا که بر بخش تولید اثرگذار بوده است، وقتی حداقل هفته‌ای دو روز با قطع برق مواجه بوده ایم، نمی‌توانیم بگوییم افزایش تولید داشته ایم.

مسئولان استان برای رفع موانع تلاش کردند

کاظم شیردل، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی، نیز به شهرآرا می‌گوید: در داخل استان همه برای رفع موانع کمک کردند، اما برای رفع مشکلات مالیاتی و تعهدات ارزی، باید در سطح کشوری تلاش شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان استان ادامه می‌دهد: در حوزه صادرات، مشکلات کرونا مقداری دست وپاگیر بود، اما امیدواریم با دیدگاه دولت سیزدهم و افزایش ارتباطات با کشور‌های همسایه و آسیای میانه، آینده خوبی برای استان رقم بخورد.

به گفته شیردل، کشور‌های هدف صادراتی ما مشخص است. تقاضای ما قوی کردن رایزن‌های اقتصادی فعال در این کشور‌ها درکنار بخش خصوصی به عنوان مشاور و افزایش دیپلماسی اقتصادی در کشور‌های همسایه و کشور‌های آسیای میانه است. همچنین از اعضای دولت می‌خواهیم که قبل از صدور بخشنامه جدید، موضوع را با بخش خصوصی در میان بگذارند و در تصمیم گیری‌های خود بخش خصوصی را دخیل کنند. امیدواریم به منظور تحقق شعار سال، درکنار دولت جدید بتوانیم شرایط اقتصادی و صادراتی را در نیمه دوم سال بهتر کنیم.

بوروکراسی زدایی از فرایند تولید در استان

مرضیه سنویی از کارآفرینان خراسانی هم در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه بوروکراسی زدایی از فرایند تولید یکی از راهکار‌های تحقق نام گذاری سال است، می‌گوید: کوچک سازی، چابکی بدنه اجرایی دولت و کاهش بوروکراسی اداری، لازمه مانع زدایی از تولید و تحقق شعار سال است. نهاد‌های اداری گسترده و فرایند اداری سخت، انگیزه فعالیت اقتصادی را از بین می‌برد و سرمایه گذاران کمتر رغبت به انجام فعالیت اقتصادی مولد پیدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه در ۶ ماه اول امسال اقدامات خوبی برای بوروکراسی زدایی در خراسان رضوی صورت گرفته است، می‌گوید: در مقام مقایسه در چند ماه اخیر فرایند رسیدگی به مطالبات و درخواست‌های کارآفرینان در دستگاه‌های اداری استان سرعت بیشتری گرفته است و این موضوع را می‌توان گامی مثبت در تحقق نام گذاری سال تلقی کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->